GUISAT DE PATATES AMB MUSCLOS

 

INGREDIENTS:

- 700 gr. de musclos.

- 500 gr. de patates.

- 1 ceba.

- 3 dents d'all.

- 2 fulles de llor.

- ½ bitxo.

- ½ got de vi blanc.

- Aigua .

- Pebre vermell.

- Oli d'oliva.

- Sal.

- Julivert trinxat.

- Opcional: cloïsses, gambes,...


PREPARACIÓ:

1. Netegeu els musclos.

2. Talleu els alls en làmines i els estoveu en una cassola amb una mica d'oli.

3. Talleu la ceba ben fina i ho afegiu, alerta que no quedi sofregit, ha de quedar estovat.

4. Peleu les patates i les talleu a rodanxes (½ cm. de gruix). Afegiu-les a la cassola amb les fulles de llor i el bitxo. Barregeu una mica, afegiu el vi i l'aigua fins que cobriu-les. Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu durant 15 minuts.

5. Afegiu el pebre vermell (pot ser dolç o picant, a gust vostre). Afegiu els musclos.

6. Tapeu la cassola i deixeu-ho bullir durant 5 minuts fins que s'obrin bé els musclos. (És el moment d' afegir les cloïsses, les gambes, si heu agafat aquesta opció)

7. Tireu el julivert trinxat i serviu-ho.


Truquets:

Es pot obrir els musclos a part, afegir-hi el suc al començament i afegir els musclos al punt 7. (per si algun surt dolent)

Recomanable a l'hivern i acompanyeu-ho d'un vi negre..