Ingredients:
- 500 g. de rovellons i xampinyons
- 750 g. de patates
- 20 g. de mantega
- 4 llesques de beicon o panxeta
- 2 cebes
- Sal
- Pebre
- Julivert
- Formatge ratllat
Preparació:
1.- Comenceu aquesta recepta preparant la base del plat. Peleu les dues cebes i les talleu ben finetes. Poseu una mica d’oli en una paella i cuineu la ceba, afegiu una mica de sal perquè es cuini més ràpid.
2.- Quan veieu que la ceba està tova, li afegiu el beicon o la panxeta, ho haureu tallat a talls de la mateixa mida. Deixeu que cogui perquè aporti la seva grassa a la preparació.
3.- Ara peleu les patates i les talleu en rodanxes de la mateixa mida. Traieu de la paella la ceba i el beicon (ho he separat amb una escorredora). Deixeu l’oli de la cocció anterior a la paella i afegiu-ne una mica més si cal per fregir les patates.
4.- Haurien de quedar cruixents per fora i que es comencessin a fer per dintre. Fregiu-les uns 10 minuts.
5.- Traieu les patates del foc, reserveu-les i saleu-les al gust. A continuació barregeu les patates amb el beicon i la ceba. Ho podeu fer a la mateixa plata que fareu servir per anar al forn. Reserveu l’ oli que heu fet servir que el podeu reutilitzar per fregir altres patates.
6.- Arriba el torn dels rovellons i el xampinyons. Renteu-los per separat i talleu-los en trossets de la mateixa mida, salpebreu-los i els fregiu amb una mica de mantega fins que s’hagi absorbit el líquid que han deixat anar.
7.- Afegiu el bolets fregits per damunt de les patates, ceba. A continuació hi poseu el formatge ratllat i una mica de julivert.
8.- Gratineu uns 10 minuts a 180º i gaudiu d’ aquest plat amb el qual sempre quedareu bé.
Nota: Després de cada fregida he fet servir l’ escorredora per evitar que el resultat final em quedés oliós.
Esta página web ha sido creada con Jimdo. ¡Regístrate ahora gratis en https://es.jimdo.com!