Gratinat de patates, bolets i beicon

Ingredients:

- 500 g. de rovellons i xampinyons

- 750 g. de patates

- 20 g. de mantega

- 4 llesques de beicon o panxeta

- 2 cebes

- Sal

- Pebre

- Julivert

- Formatge ratllat

Preparació:

1.- Comenceu aquesta recepta preparant la base del plat. Peleu les dues cebes i les talleu ben finetes. Poseu una mica d’oli en una paella i cuineu la ceba, afegiu una mica de sal perquè es cuini més ràpid.

2.- Quan veieu que la ceba està tova, li afegiu el beicon o la panxeta, ho haureu tallat a talls de la mateixa mida. Deixeu que cogui perquè aporti la seva grassa a la preparació.

3.- Ara peleu les patates i les talleu en rodanxes de la mateixa mida. Traieu de la paella la ceba i el beicon (ho he separat amb una escorredora). Deixeu l’oli de la cocció anterior a la paella i afegiu-ne una mica més si cal per fregir les patates.

4.- Haurien de quedar cruixents per fora i que es comencessin a fer per dintre. Fregiu-les uns 10 minuts.

5.- Traieu les patates del foc, reserveu-les i saleu-les al gust. A continuació barregeu les patates amb el beicon i la ceba. Ho podeu fer a la mateixa plata que fareu servir per anar al forn. Reserveu l’ oli que heu fet servir que el podeu reutilitzar per fregir altres patates.

6.- Arriba el torn dels rovellons i el xampinyons. Renteu-los per separat i talleu-los en trossets de la mateixa mida, salpebreu-los i els fregiu amb una mica de mantega fins que s’hagi absorbit el líquid que han deixat anar.

7.- Afegiu el bolets fregits per damunt de les patates, ceba. A continuació hi poseu el formatge ratllat i una mica de julivert.

8.- Gratineu uns 10 minuts a 180º i gaudiu d’ aquest plat amb el qual sempre quedareu bé.

Nota: Després de cada fregida he fet servir l’ escorredora per evitar que el resultat final em quedés oliós.