ARRÒS DE ROGER

Recepta d' en Roger Espinosa

 

Ingredients:

  • Fetge de moll

  • 360 ml de fumet de peix de roca

  • Cebes petites

 

  • 1 moll o roger

  • oli d'oliva

  • 120 g d'arròs

  • 1 ou

 

Preparació:

1- Rostiu a la planxa les espines i el cap del peix, fins que quedi tot ben torrat i cruixent.

2-Trieu un recipient de vidre ample i fondo, poseu-hi a dins les espines i el cap i hi afegiu les branquetes de julivert i unes làmines d'all.

3- Ho cobriu tot amb oli i fiqueu el recipient al forn, a 100º, al voltant de 45 minuts, així n'obtindreu un oli confitat.

4- Poseu una cassola de ferro el foc, piqueu una ceba mentre s'escalfa la cassola i la daureu amb una mica d'oli.

5- Poseu el fumet a escalfar en un cassó fins que arrenqui el bull.

6- Aboqueu l'arròs a la cassola amb un raig d'oli confitat i l'enrossim.

7- Afegiu el fumet a l'arròs de la cassola i ho salem. Feu bullir el fumet per coure l'arròs.

8- Escalfeu una planxa i feu els lloms de moll per les dues bandes, els reserveu .

9- Foneu una mica de mantega en una paella i hi coeu el fetge.

10- Barregeu la resta de la mantega amb el fetge i ho triturem tot junt per aconseguiu una mescla uniforma .

11- Afegiu la barreja a la cassola i deixeu coure l'arròs fins que arribi al punt que ens agrada

12- Per preparar una maionesa que acompanyi el plat, passeu-ho per la batedora elèctrica l'oli confitat amb un ou.

13- Emplateu l'arròs, col·loqueu al damunt els lloms de moll i acompanyeu el plat amb maionesa.